Aku, Dia & Drone

Aku, Dia & Drone

Sebuah perkongsian dari aku berkenaan hobi Drone aku. Terima kasih kepada rakan-rakan yang banyak menyokong aku secara langsung atau tidak langsung. Thanks to Zek Aman, Gezzeg, Faizal Shaupi, Azlan JKR, ZueRahman, geng2 drone komuniti(whatsap & telegram) jugak...
30 Mac 2020 – RMO Day 13 at Kuantan, Pahang.

30 Mac 2020 – RMO Day 13 at Kuantan, Pahang.

Seperti yang kita semua sedia maklum, Perintah Kawalan Pergerakan yang dikeluarkan oleh Kerajaan Malaysia pada 18 Mac 2020 sepatutnya akan berakhir pada 31 Mac 2020. Walaubagaimanapun di sebabkan oleh kes jangkitan covid-19 ini masih belum berkurang. Pihak berkuasa...
Kisah Roti Gardenia di kala Perintah Kawalan Pergerakan.

Kisah Roti Gardenia di kala Perintah Kawalan Pergerakan.

Hari ke-10 MCO ni buat aku jadi tak berapa betul. Memandangkan stok dapur makin tipis, sebagai ketua keluarga aku keluar mencari barang makan. Tengok dekat MedSoc trending roti gardenia. Aku rasa macam first time je dengar brand ni. Cerita-cerita yang aku dengar, roti...
RMO Day 14 : “Ghost Town” Bandar Kuantan

RMO Day 14 : “Ghost Town” Bandar Kuantan

Suasana sekitar bandar Kuantan semasa Perintah Kawalan Pergerakan di umumkan. Terima kasih dengan warga Pahang kerana patuh dengan arahan agar tidak keluar semasa arahan PKP. Bandar Kuantan sunyi sepi ketika PKP ini, yang kelihatan sekali-sekala adalah kereta peronda...
RMO Day 8 @Kuantan, Pahang

RMO Day 8 @Kuantan, Pahang

Jangan ingkar arahan PKP demi menghentikan rantaian penyebaran Covid-19. Aku dan isteri terpaksa berpisah sementara dengan anak kerana risau dengan keadaan sekarang. Wad wife aku maybe anytime akan di jadikan sebagai wad covid. Demi memastikan anak-anak kami tidak...
IMS Problem?

IMS Problem?

Its a common issue for IMS(finance/student/hrm) . So this script will help you to make it able to use. I’m not sure why it happen to ims system. Currently i’m doing some changes on the java file to make it able it can be use. You can download this script and execute...

RS150R vs Y15zr

14 Sept 2019 – Mempaga : Dua orang rider basah lencun bermandi hujan setelah terpisah dari kumpulan utama. Dua rider kental ini cuba mengejar kumpulan utama yang terpisah jauh, walaupun mereka tahu yang motor mereka adalah spec abah-abah aje. Nak tahu mereka...
Logical Disk Drive Removal

Logical Disk Drive Removal

Proses penukaran HDD bagi laptop jenama DELL untuk model LATITUDE 3450. latitude 3450 problem logical drive removal upgrade logical drive removal logical drive removal Folow Instagram : (@pak_y0ng) SUBSCRIBE Channel : KakiGodek Like & Follow Page : pak_y0ng eMail...
Ride to Selera D’Arang Mempaga

Ride to Selera D’Arang Mempaga

14 Sept 2019 – Mempaga : Seramai 12 orang rider menyertai ride makan-makan di “Selera D’Arang Mempaga”. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam setengah dari Gambang. Walaubagaimanapun, ada kejadian yang agak lucu dalam perjalanan pulang....

CISCO / Juniper : Show Configuration Without Break.

How to show or view config without break on CISCO/Juniper switches. Btw this is my personal note for me, because i’m always forgot 🙂 For Juniper, we use : show configuration | no-more For CISCO, we use : terminal length 0 show run For CISCO Wireless Controller,...