Duit VS Ilmu.

Duit VS Ilmu.

Sesungguhnya ilmu itu sungguh berguna. Carilah ilmu selagi termampu. Kerana, suatu hari nanti pasti ilmu itu dapat membantu kamu di kala kamu kesusahan. Aku bercerita berdasarkan pengalaman. Pengalaman banyak mengajar aku erti sebuah kehidupan. Aku merupakan anak...
Youtube Copyright Claims

Youtube Copyright Claims

Hello Youtubers! Amacam? Pernah kene Youtube Copyright Claims tak? Sedih bukan? Penat-penat edit video, lepas tu render makan masa sebab pc tak power. last-last kena copyright claims, sadis woooooo. Ini adalah pengalaman aku sebagai seorang content creator junior. Ye...
Raspberry Pi : Script Orang Malas

Raspberry Pi : Script Orang Malas

Hari ni aku nak berkongsi sikit dengan korang semua tentang perangai aku yang malas tak bertempat. Ya, benar aku memang malas. Penyakit malas ni terbawa-bawa ke mana-mana aku pergi. Aku sendiri sukar nak kawal penyakit aku ni. Sebab bila datang je angin malas tu, aku...
Akhirnya, 1000 Subscriber!

Akhirnya, 1000 Subscriber!

Alhamdulillah, akhirnya aku sudah berjaya menyertai Youtube Partner Program. Sejujurnya aku memang tidak menjangkakan langsung perkara ini berlaku. Kenapa? Meh sini aku nak cerita. Dia punya cerita lebih kurang macam ni lah, aku kalau ikutkan kene dapatkan lebih...
Siput serang kebun aku!

Siput serang kebun aku!

Hari yang agak kurang pro aktif. Hampir seminggu kot aku tak jenguk tengok kebun aku. Sejak-sejak PKP ni, pergerakan agak terbatas. Cuaca pun tak berapa menentu. Kejap cerah. Kejap hujan. Kalau dah hujan, memang tak ke mana sangat lah aku. Hari ni bila berkesempatan...