Your channel is no longer eligible to monetise

Your channel is no longer eligible to monetise

Bila terima email dengan tajuk macam ni. Terus rasa nak pitam aku! Tak sangka aku kena ban dengan Youtube! Your channel is no longer eligible to monetise bermaksud channel aku dah tak boleh moneytise. Covid-19 dah buat aku runsing, email demonetise ni pun buat aku...

Awak tak perlu masuk kelas saya.

Teringat zaman-zaman belajar dulu di politeknik. Hari tu kita orang ada kelas autocad. Kelas tu lebih kurang 3 jam masa dia. Lecturer die sempoi. Aku suka cara dia mengajar. Tenang dan steady aje. Sejujurnya aku memang suka kelas dia. Tapi masalah aku adalah aku...

IMS problem on macOS Big Sur

Sakit hati tak? Memang sakit hati. Aku as a technical person ni pun sakit hati bila berlaku masalah macam ni. Ya, betul, benda ni di luar jangkauan kami as teknikal person.(Abaikan bahasa rojak yang aku guna). Tapi sampai satu tahap memang rasa tak lemau. Apabila...
Setup Raspberry Pi Without Monitor

Setup Raspberry Pi Without Monitor

How to setup raspberry pi without monitor? How do you know the raspberry pi IP? Relax, let me share with you how to do it. When we setup a Raspberry Pi for the first time. We need to enable some option inside the Raspberry Pi, like SSH, Static IP and etc. Logically...