Google Adsense : Vignette ads popup

  • by
google adsense

Post kali ni pendek aje, berkenaan Google Adsense vignette ads, ok. Just nota untuk aku je sebenarnya dan juga kepada sesiapa yang memerlukan. Jadi hari ni aku dapat satu feedback dari seorang sahabat yang website kakigodek ni ada popup ads dari google yang sedikit menggangu. Aku sebenarnya perasan ada something worng, cuma aku tak tahu apa. Masalah yang aku perasan adalah, bila aku bukak website aku ni dia akan jadi putih bila aku pergi pada post yang aku dah buat. Memang agak pelik dan aku muskil jugak sebenarnya. Tapi sebab aku ni n00b, aku just refresh aje. Dalam kepala aku ni aku ingat wordpress ni ada bug. Lagi pun time tu aku baru je update iOS dekat phone aku.

Aku berterima kasih kepada sahabat aku ni yang memberi maklumbalas berkaitan isu ini. Sahabat aku ni blogger jugak, ni blog dia kalau korang nak terjah. So aku dimaklumkan mungkin ada setting yang aku silap buat dekat google adsense. Dia mintak aku cek balik setting tu, sebab dia pun tak ingat dekat belah mana. Cuma yang pasti google adsense. Aku bernasib baik sebab dia sertakan screen short website aku, dan aku perasan link url tu memberi sedikit hint kepada aku.

hint base on url yang di terima.

Kalau tak ada hint ni, aku pun rasa xjumpa juga dekat mana punca dia. Sekarang aku dah disable “Vignette ads” dekat adsense ni. Aku harap tak ada lagi gangguan white screen pada user yang menggunakan phone semasa melayari website aku ni. Korang yang ada problem ni pun boleh je roger-roger aku dekat ruangan komen bawah ni. Sebab, kadang-kadang dekat view aku, aku tak nampak masalah ni. Sebab tu aku tak tahu sangat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *